/ dariknews.bg
С богата празнична програма ще бъде отбелязан Денят на Шумен - 11 май. Тя бе представена пред журналисти от зам.-кмета Найден Косев.

Празничната програма стартира с лекоатлетическа щафета за ученици на 9 май, от 9:30 часа. Найден Косев обърна внимание, че за последно подобно състезание в центъра на Шумен е правено през 1988 г. и така се възобновява една традиция.
 
На 10 май ще се проведе Час по родолюбие в училищата и детските градини и с издигане знамето на Шумен. Час по-късно по пешеходната зона на бул. „Славянски“ ще бъдат отворени ателиета на всички школи към Обединения детски комплекс.

От 16,30 часа артистите от  група „Танцувалня“ ще учат желаещите да танцуват в парка между община Шумен и Регионалната библиотека. А от 17,30 часа в пространството пред Административен съд ще бъде подредена изложба с творби от фотографския пленер „Шумен познат и непознат“.

На 10 май е и концертът на унгарския състав "Зюрьош" и на Градския духов оркестър „Михаил Биков“, който ще бъде от 18,30 часа на откритата сцена на пл. „Освобождение“.

Програмата за 11 май - Денят на Шумен започва със състезание по краснопис и правопис в СУ „Сава Доброплодни“ в 9:30 часа.  Час по-късно пред общината ще бъдат издигнати знамената на ЕС, България и Шумен, а след това ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет.

От 16,00 часа е началният час на дефилето на участниците в 11-то издание на мажоретния фестивал „Мадарски конник“, в който участват 450 мажоретки от цялата страна.

В Деня на Шумен ще бъде открит и театралният фестивал „Нова българска драма“ - от 18,15 часа пред ДКТ „Васил Друмев“. А от 19,00 часа група „Фанданго“, формации от Младежки дом и СУ „Сава Доброплодни“ ще изнесат концерт на пл. „Освобождение“. Празничната програма ще завърши със заря около 21,00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.