Шумен избори
Шумен избори / dariknews.bg
В неделя предстоят изборите за Европейски парламент в България. Евровотът вече започна в различни страни от съюза. Имащите право на глас са 427 милиона души. Те могат да гласуват в своята родна страна или в онази от останалите 27 държави членки, в която живеят.

Изборите за европейски парламент са важни за хората, защото те разчитат да усетят някаква промяна, показва анкета на dariknews.bg. 

"Виждам, че просто се объркват идеите – местните избори се объркват с европейските. Ние трябва да гласуваме за Европа, за бъдеще, за развитие на ЕС и изобщо на Европа – на нашите страни държави там", казва  Румен Пейчев и е категоричен, че той ще пусне бюлетина в неделя.

Всички очакват промяна - както в Европа, така и в България.
dariknews.bg


Даниела Крумова също ще гласува.

"Защото съм част от Европа. Моят глас може пък да има значение.. Каква политика искате да се проведе в Европа? По-социална, поне за България – която е насочена повече към хората", казва тя.

Според Валентин Иванов трябва да се повиши стандарта на редовия българин – обикновеният човек.

"Всеки един българин това го интересува вече, независимо от по-глобалните неща, които се решават в Европейския съюз", казва той.

Всички очакват промяна - както в Европа, така и в България.
dariknews.bg


Димитър Димитров също ще гласува. 

Искам България да стане по-добра.Искам да ни пускат да бъдем в Шенген. Може ли такова нещо, колко години чакаме...може ли такава работа. И ние сме най-бедните хора тука на ЕС, казва той.

В листите на различните формации има доста личности, които са познати и вече са заемали управленски позиции.

"В крайна сметка те са придобили някакъв опит и би трябвало да го използват този натрупан опит, да насочат усилията си за България", смята Валентин Иванов.

Всички очакват промяна - както в Европа, така и в България.
dariknews.bg


Като стари муцуни ги определя и Даниела Крумова.

"Общо взето – ако не бъде един вот преференциален – точно за определена личност, е много гадно, когато е партия и се размива отговорността. Това е истината", казва тя и допълва, че ще упражни преференцията.

"Българинът иска да гласува, стига да намери правилните хора. Той иска някаква промяна", категоричен е пък Тихомир Карамфилов.

Хората обаче очакват изходът от европейските избори да повлияе и на политическата обстановка в България.

Всички очакват промяна - както в Европа, така и в България.
dariknews.bg


"Хората, ако отидат да гласуват, въпреки че не вярвам – избирателната активност надали ще е много висока – не ги касае пряко – така мислят повечето. И се надявам да се отрази, че на някой ще му звънне една аларма и ще вземе мерки", казва Даниела Крумова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.