БК Шумен
БК Шумен / netinfo

Юношите на БК Шумен записаха нова победа в Елитната група – Изток. Младите баскетболисти на Шумен се наложиха над непобедения до момента тим на Берое Стара Загора с 89:65. Шумен заема пето място във временното класиране с 2 победи и 2 загуби, посочват от баскетболния клуб.

Двубоят не започна по най-добрия начин за шуменци, които допуснаха множество грешки при организация на атаките си. Въпреки това гостите от Берое не се възползваха и след 5 минути игра в първата четвърт, те водеха с едва 2 точки – 6:8. Шуменци все пак загряха и след няколко хубави пробива поеха водачеството в резултата.

През втората четвърт Шумен заигра много агресивно както в защита, така и в нападение. Нашият тим пресираше гостите на цяло игрище, което ги затрудни при изнасяне на топката.

Второто полувреме продължи с отличната защита на Шумен, през която Берое трудно намираше път към нашия кош.

Последната четвърт започна с активна преса на цяло игрище за Шумен, която преминаваше в зонова защита при постепенни атаки. Последната сирена дойде при 24 точки преднина за Шумен – 89:65.

Следващият мач на Шумен е тежко гостуване на Дунав Русе, което ще даде отговор на много въпросително относно класирането в регион Изток на елитната юношеска група. Двубоят е на 16.11.2018 от 13.00ч в зала Дунав.