Инициатива “Подари моята картичка” стартира в ЦДГ “Братя Грим”
Инициатива “Подари моята картичка” стартира в ЦДГ “Братя Грим” / netinfo

Инициативата "Подари моята картичка" стартира за втора година ЦДГ №25 "Братя Грим" и настоятелството към нея. Идеята е деца, учители и родители да изработят картички, а фирми, които традиционно поздравяват свои партньори и приятели за Коледа и Нова година да ги откупят на определена от тях самите цена. Събраните средства, както и миналата година, ще бъдат използвани за подпомагане изявите на даровити деца и въвеждане на нови практики и технологии в градината. Това съобщиха за Дарик от общинска администрация.

Всяка фирма или институция, която поръча коледни картички, ще получи съответен документ срещу това /фактура или свидетелство за дарение/. Считаме, че по този начин мотивираме общността да мисли за децата, да оцени труда и таланта им и едновременно с това да насърчим гражданската активност, коментира директорът Евгения Цветанова.

В навечерието на Деня на християнското семейство - 21 ноември, децата, учители и родители ще организират благотворителен търг на картини, рисувани на платна.Събраните средства ще бъдат дарени на Детско отделение към МБАЛ - Шумен.

ЦДГ “Братя Грим” ще се включи и в инициативата на Сдружение “Подай ръка, Шумен!” за изработване на Коледни и Новогодишни картички.