Хванаха трима рецидивисти, тормозили жители на шуменски квартал
Хванаха трима рецидивисти, тормозили жители на шуменски квартал / netinfo

Трима криминално проявени мъже са задържали шуменските полицаи след сигнал от граждани. Те се оплакали, че неизвестни лица, които се придвижват с лек автомобил “Фолксваген” са тормозили жители на кв. „Боян Българанов”.

Малко след сигнала, на ул. “Ген. Драгомиров” в Шумен, автопатрулен екип спира за проверка лекия автомобил “Фолксваген”, с шуменска регистрация, управляван от 21-годишния П.А. от град Шумен. Водачът не е представил свидетелство за управление на МПС, а при направените справки е установено, че е неправоспособен. С техническо средство е установено, че е управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,08 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

В автомобила са пътували и 25-годишните В.В. и И.Р.

При извършената проверка в колата е намерен газов пистолет “Екол”, с 1 брой газов патрон като за произхода му и тримата дали противоречиви обяснения и не представили документ за покупката му.

В хода на проведените мероприятия е установено, че малко преди това тримата са слезли от автомобила пред жилищен блок на ул. “Ген. Драгомиров” в Шумен. Извършили непристойни действия и отправяли закани към случайни минувачи и живеещи в жилищния блок, а впоследствие отправили и обидни и цинични думи към граждани, които били на балконите на апартаментите си. Впоследствие В.В. и И.Р. демонстративно счупили задно странично стъкло на лекия автомобил, с който се придвижвали.

Тримата мъже са задържани за 24 часа и им е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. На П.А. е съставен акт и по Закона за движение по пътищата.