/ ThinkStock/Getty Images

Двама са били установени да шофират след употреба на алкохол през, единият от водачите бил с влязла в сила присъда за управление в нетрезво състояние. Около 21:15 часа на кръстовище образувано от улиците „Софийско шосе“ и "Ген. Скобелев“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Мерцедес" с шуменска регистрация.

Пиян шофьор на камион удари пешеходец

Тестван е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,50 промила в издишания въздух. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

77-годишен предизвика катастрофа, две жени са в болница

Бързо производство е започнато и срещу 48-годишен мъж от Варна, който управлявал лек автомобил под въздействие на алкохол. Водачът бил зад волана на лек автомобил "Мазда" 626 с варненска регистрация и управлявал по ул. Оборище“ в Нови пазар около 17:20 часа. Пътните полицаи го тествали с дрегер. Отчетени били 0,83 промила алкохол.

След извършената справка станало ясно, че мъжът е осъден и с влязла в сила присъда за управление с концентрация над 1,2 промила. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за анализ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.