Французойка благодари на полицията за заловен грабител
Французойка благодари на полицията за заловен грабител / netinfo

Благодарствено писмо за ефективната работа на полицаи от Нови пазар, помогнали за бързото разкриване на грабеж на френска гражданка, станал в местността „Мадарска крепост" е получено в ОД на МВР-Шумен. Писмото е донесено лично от французойката Мари Жанин Пере и е предадено на директора на шуменската полиция.

"Хиляди благодарности на всички полицаи, които се заеха със случая за проявена агресия и извършена кражба в археологическия резерват "Мадара" и със самите нас. Служителите Ви показаха забележителна ефективност в работата си и се намесиха много бързо в разследването на случая. Освен това бяха изключително любезни и загрижени за нас и състоянието ни", е написала Мари Пере и допълва, че въпреки в трудните условия, в които полицаите работят е установила, че колективът е сплотен. От нейно и от името Андре Фожие е добавено "Бихме искали да изкажем особена благодарност на г-н Райнов, на разследващите полицаи Драганова и Димов, както и на всички служители от РУ- Нови пазар".

На 1 юни след заплаха с нож неизвестен издърпал дамската чанта на френската гражданка, в която имало 80 лева, 50 евро, мобилен телефон и документи. "Грабителят" направил опит да отнеме мъжката чанта от френски гражданин, но безуспешно. В хода на разследването и предприетите бързи действия на полицията извършителят е установен и задържан. Това е криминално проявеният 33-годишен мъж, по прякор Чирико от Каспичан. В края на месец май той е освободен от затвора, след като изтърпял четиригодишна присъда за хулиганство. Осъждан е и за грабеж. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен му е наложена постоянна мярка "задържане под стража".