Фамилия от Китанчево пращала проститутки в Европа, изпрала поне 70 000 лв.
Фамилия от Китанчево пращала проститутки в Европа, изпрала поне 70 000 лв. / netinfo
Остават в ареста двамата обвиняеми по дело за трафик на проститутки в Европа – разпореди Разградски окръжен съд. Бехти и Вилдан Али от село Китанчево са разследвани и за пране на пари и за участие в престъпна група, в която членували и сина им и брата на съпруга. Срещу двамата мъже обвинение е повдигнато задочно.

Семейство Али от село Китанчево се сдобило с имуществото си чрез кредити, а от Европа получавали пари, който те били дали назаем. Това обясни пред състав на Разградски окръжен съд адвокатът на двамата подсъдими Радостин Ковалаков. Прокурор Тихомир Тодоров обясни, че договорът за кредит е подписан през май 2008г., съпрузите били безработни, а парите, пристигали от западноевропейски държави, били от дейността на набираните от Бехти Али български проститутки. В престъпната група участвали още синът на Бехти и Вилдан, както и братът на съпруга. Те са в чужбина, затова обвинението срещу тях е повдигнато задочно. По данни на прокуратурата семейство Али е изпрало поне 70 000 лв., придобити от скланяне към проституция, цифрата е от данъчната оценка на имотите им в Китанчево и Исперих, има и документи за преведени от чужбина на Вилдан близо 26 000 евро и над 600 долара. Имотите им са в съсобственост с местен нотариус – стана ясно в съдебната зала.

Организираната престъпна група съществува от 2002 г., а информацията за трафик на проститутки е от 2004 г. насам. В разследването по случая са участвали и европейски полицейски служби, снети са свидетелски показания от проститутки, част от които са защитени свидетели. Съдът реши постоянна мярка "задържане под стража" за двамата обвиняеми.