ДВСК-Разград запечата склад за месо, собствениците показват изрядни документи
ДВСК-Разград запечата склад за месо, собствениците показват изрядни документи / снимка: Радка Минчева

ДВСК-Разград постави възбрана върху 2 тона пилешко месо в склад в града. Според ветеринарите част от продукцията е с изтекъл срок на годност, друга е с неясен произход. Собственикът – Милен Ангелов – призна само, че без да има право е разфасовал месо за дюнери, за останалите нарушения показа изрядни документи.

2 284,3 кг. пилешко месо в склад “Мидия” в Разград постави под възбрана местната ДВСК. Шефът на институцията д-р Маргарита Костадинова обясни, че складът е регистриран през 2004 г., за пръв път се откриват нарушения в него. Данните на ветеринарните служби сочат, че част от месото е с изтекъл срок на годност, друга е с неясен произход. Открити са и 980 кг. замразени пилешки дробчета от Бразилия, за които няма документ за срок на годност.

Собственикът на фирмата Милен Ангелов призна само за едно от нарушенията – разфасоване на месо за двата дюнера, които притежава. Пред журналисти показа и етикет на спорните дробчета, където е посочен срок на годност 3 декември 2009 г., обясни, че във всички складове и магазини се продават същите, тъй като са по-евтини от българските. Ангелов заяви, че сигналът във ветеринарната служба е подаден от негов конкурент, чиито адвокат бил и адвокат на ДВСК.