Днес е поклонението пред тленните останки на Ахмед Емин
Днес е поклонението пред тленните останки на Ахмед Емин / снимка: dps.bg

Днес в ранния следобед ще е поклонението пред тленните останки на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Амхед Доган, в родното му село Козица, община Попово.

В петък вечерта Емин беше открит мъртъв в столичния квартал „Бояна", като основната версия на МВР е, че той се е самоубил.

Смъртта на Амхед Емин може да е политическо убийство, това заяви късно снощи за Дарик кметът на родното му село Козица Хасан Хайрула. Ето какво още каза кметът на село Козица:

Просто не вярваме, целият му живот, цялото му възпитание, цялото му поведение като човек досега, тази доброта, която имаше, това добродушие, това отношение с хората ни кара не само мен, всичките, които го познават да мислят, че този човек няма да си посегне.

Като казвате тази доброта, кой тогава би могъл да му посегне?

Това са неща, които не мога да кажа, не аз, никой не може да го каже, никой не може да го твърди това нещо.

Но, според вас, по скоро е убит?

Така мислим, но какво всъщност е станало не можем да кажем, не можем да го твърдим, има органи, има следствие, прокуратура, които нека да си видят нещата, а не прибързано да се казва, че той се е самоубил, това е най-лесното.

Може ли според вас това да е плод на разчистване на вътрешно-партийни сметки?

Аз мисля, че този човек не може да се забърка в нищо, не можем да допуснем това нещо.

Не ви изглежда да е имало проблеми, врагове?

Не, не.

Смятате ли, че ще се разбере истината за смъртта му?

Мисля, че трябва да излезе. Сега дали ще се разбере… засега убийства много в България – те бяха на мутри, но засега не се разбра нищо, дано тук да се разбере. За мен това може да е и политическо убийство, това е, което мога да кажа.