Днес е IPO-то на Херти АД
Днес е IPO-то на Херти АД / netinfo
Днес е първичното публично предлагане на акции на "Херти" АД. Емисията, която ще бъде предложена за продажба, е в размер на 3 милиона нови акции от капитала на дружеството с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 3.10 лева за акция. Подписката ще е в рамките на един ден, а водещ мениджър е Райфайзенбанк ЕАД. Резултатите от разпределението на акции и цената, ще бъдат обявени на 28 януари 2008 г.

След провеждане на първичното публично предлагане, Съветът на директорите на "Херти" АД възнамерява да продължи да работи за изпълнение на целите си в инвестиционната програма на дружеството, съобщиха вчера от компанията. Ръководството е убедено, че през следващите месеци "Херти" АД ще получи адекватна пазарна оценка чрез превръщането й в публично дружество. Управителният орган на компанията следи внимателно ситуацията на световните финансови пазари и отражението й върху търговията на Българска фондова борса.

„Една от основните причини за желанието ни да станем публично дружество е възможността да изпълним амбициозната си инвестиционна програма и да затвърдим имиджа на "Херти" АД сред многобройните ни местни и чуждестранни партньори. Бизнес отрасълът, в който оперираме, е достатъчно стабилен, нискорисков и перспективен, което ни дава основания да очакваме интерес от страна на инвеститорите”, коментира Захари Захариев, главен изпълнителен директор на компанията.