Административният съд решава казуса с кметския пост частично
Административният съд решава казуса с кметския пост частично / netinfo

Инж. Сотир Сотиров е внесъл жалба в Административния съд в Шумен срещу заповедта на временно изпълняващия длъжността областен управител Николай Николов, с която той е назначил за временен кмет на Шумен – Йовчо Николов. Това заяви за Дарик самия инж. Сотир Сотиров. Той уточни, че очаква решението на съда да стане ясно до края на днешния ден или най-късно в понеделник сутринта.

За Дарик председателят на Административния съд Кремена Борисова уточни, че с жалбата се атакува и искане, включено в заповедта на Николов за нейното предварително изпълнение. Това означава ,че заповедта влиза веднага в сила. Борисова допълни, че съда може да се произнесе в кратък срок само по жалбата срещу това предварително изпълнение. По останалата част от сигнала на инж. Сотиров обаче Административния съд ще се произнесе в законовия двумесечен срок.

Инж. Сотир Сотиров бе назначен за временно изпълняващ кмет на Шумен със заповед на Веселин Златев, който се позовава на чл. 42 ал. 6 от Закона за местното самоуправление и местната власт.

За Дарик радио Николай Николов заяви, че все още няма решение дали ще обжалва заповедта на Веселин Златев, с която за временно изпълняващ длъжността кмет на Шумен е назначен инж. Сотир Сотиров.