Изложбата е в регионалната библиотека
Изложбата е в регионалната библиотека / dariknews.bg
Петима абитуриенти на арт школата към ОДК подредиха своите творби в изложба "Арт милениум 2019". Тя е разположена в РБ "Стилиян Чилингиров", където може да се разгледат платната на Анна Захариева, Йолина Петрова, Мариела Петкова, Александър Димитров и Владимир Павлов. 

Това, очертава се, е предпоследната им обща изложба, тъй като следва само общата на всички участници в арт школата.

Изложбата е в регионалната библиотека
dariknews.bg


За Александър в експозицията участват изключителни артисти. Може да видим, че стиловете са различни - от натюрморт до живопис и всякакви техники, които сме използвали. Получи се уникална изложба, защото всеки един от участниците в нея има собствен стил и по свои начин представя това, което чувства, казва той.  

Изложбата е в регионалната библиотека
dariknews.bg


Абитуриентът се занимава с изкуство от 10 години, когато започнал да посещава школата по дърворезба. Преди 6 лета обаче започнал да рисува, негови платна са били част от повече от 10 изложби - в страната и чужбина. 

Изложбата е в регионалната библиотека
dariknews.bg


Със сигурност ще изпитвам изключителна носталгия към това, което сме правили през години в школата, много ми е тъжно, че се разделям с всички, тъй като те бяха значителна част от живота ми. В един момент посещавахме ОДК всеки ден по няколко пъти и е много трудно като се разделяме сега, признава Александър. 

Изложбата е в регионалната библиотека
dariknews.bg


Всеки е оставил отпечатък у другия, смята той, въпреки че групите са се променяли във времето. Всеки повлия на другия по различен начин и това се усеща, защото, когато се съберем заедно никога няма някой отстрани и се наслаждаваме на компанията си, допълва младежът.   


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари