/ Деян Герговски
Извършител на палеж на къща е задържан в полицията в Попово. На 15 февруари, в 7:40 ч в оперативната дежурна част е получен сигнал за горяща къща в Попово, собственост на 45-годишна жена и нa 50-годишен мъж. В резултат на инцидента са унищожени 90 кв м покривна конструкция, покъщнина и 25 кв м покривна конструкция на съседна постройка, намираща се на същия адрес.

Шофьорка погаси сама пламнала кола, газов котлон причини домашен пожар

Пожарът е погасен от служители на пожарната, с един противопожарен автомобил, като за гасенето му са използвани 8000 л вода. По време на инцидента в къщата не е имало хора. След проведените от служители на РУ-Попово незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че пожарът е предизвикан умишлено от 50-годишния мъж. Той е задържан.

Според източници на dariknews.bg,  причината за пожара е дълг на задържания. Доскоро бил собственик на къщата. но заради дълг я загубил. Мъжът решил да запали вече "чуждия" имот и да замине за чужбина.  

Неизправно газово отопление подпали дом в Царев брод

Повдигнато му е обвинение и му е наложена принудителна административна мярка „Забрана за напускане на страната“. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 февруари,. около 20 ч в с. Светлен, Община Попово, неизвестен извършител е направил опит да запали входна врата и каменна ограда - собственост на 78-годишен мъж от селото, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. В резултат на опита за палеж са опушени метална входна врата и около 2 кв м външна мазилка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.