Възрастна жена е спасена от граждани при пожар
Възрастна жена е спасена от граждани при пожар / netinfo

Възрастна жена е спасена от граждани при пожар, съобщават от полицията. Огънят е пламнал тази нощ в апартамент на бул. «Славянски» 8. Жилището е собственост на 80-годишна жена, която по време на инцидента е била в дома си. За мястото на произшествието са изпратени два екипа на пожарната. При пристигането си те били посрещнати от граждани, които успели да евакуират стопанката на апартамента.

Случайно премивнаващите по улицата мъж и жена дочули виковете за помощ на жената, която удряла по стъклото на прозореца си на третия етаж, откъдето се виждал пушек. 32-годишният русенец и приятелката му се притекли на помощ и заедно със съсед от горния етаж мъжете разбили входната врата на апартамента и извадили възрастната жена. Повикан е и екип на Спешна помощ, който я е откарал в болницата. Тя е настанена за лечение и наблюдение с леко обгазяване, уплашена е, но според лекарите състоянието й е стабилно, и е без опасност за живота.

Пожарът е изгасен от огнеборците, но има сериозни материални щети. Според първоначалните данни причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.