/ Деян Герговски
Водач на лек автомобил е леко ранен, след като колата му е излязла извън пътя на завой и се е ударила в стълб. Произшествието е станало на 18 февруари около 20:30 часа в с. Волово.

Изпратените на място полицаи от РУ–Бяла са изяснили, че лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 20-годишен водач от гр. Борово, при движение с несъобразена скорост от гБяла за Русе, в условия на мокра пътна настилка, при навлизане в ляв завой се е завъртял на пътното платно, напуснал го е вляво и се е ударил стълб от електропреносната мрежа.

20-годишният водач е прегледан във ФСМП-Бяла, където е установено, че е получил контузии и охлузвания по тялото и е освободен за домашно лечение. Съставен му е акт по чл.20, ал.2 от ЗДВП и констативен протокол. Още един водач е пострадал след удар с кола в стълб, но от тролейбусната мрежа в Русе. Произшествието е възникнало на 18 февруари, около 15:00 часа на бул."България", до пътен възел "Охлюва", в посока Дунав мост.

Екип на Пътна полиция е установил на място, че лек автомобил „Ровър“, управляван от 76-годишен мъж от с. Пиргово, при навлизане по вариантата от булеварда в посока ул. "Мидия Енос", се е отклонил вляво и се е блъснал в стълб от тролейбусната мрежа. В резултат на инцидента е пострадал водачът – с контузия в областта на носа и брадичката на лицето.

След преглед от екип на бърза помощ на местопроизшествието, той е бил освободен за домашно лечение. Мъжът е отказал да бъде изпробван за алкохол на място. Произшествието е документирано от органите на реда, като причина за катастрофата, полицаите са посочили - несъобразена скорост. На 18 февруари, в 14:26 часа в дежурната част на РУ-Две могили е бил получен сигнал за катастрофа, с леко пострадал човек, на пътя III-501.

Изпратените на местопроизшествието полицаи от РУ – Две могили са изяснили, че в условията на облачно време и суха пътна настилка, лек автомобил „Ситроен“, управляван от 22-годишен от с. Красен, който се е движел от Красен към с. Иваново, е загубил управление над превозното средство и е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението си, където се е преобърнал в храсти.

Водачът е леко пострадал. След като е прегледан на място от екип на ЦСМП е бил освободен за домашно лечение - с охлузна рана на челото. Возещите се в автомобила други трима пътници не са пострадали. Произшествието е било документирано от органите на реда.