Мъж загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, дете е с опасност за живота
Мъж загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, дете е с опасност за живота / DarikNews.bg, архив
Поредна жертва взе пътя-убиец Русе-Бяла. 46-годишна жена почина при тежка катастрофа станала в района на ресторант Мидата. При инцидента челно са се сблъскали Опел с русенска регистрация и разградско БМВ, и двете коли били управлявани от 57-годишни мъже.
 Според първоначалните данни, от пристигналите на местопроизшествието полицейски служители, е било необходимо  съдействие на спасителен екип от пожарната за извеждане на пострадал от едната кола. Ранените са били отведени в русенската болница от екипи на ЦСМП. По-късно от медицинското заведение са съобщили, че е починала 46-годишна жена.

Заради катастрофата движението по главния път бе спряно. Екипи на полицията са организирали обходен маршрут през село Иваново и град Две могили. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента.



Пътят Русе-Бяла е класиран сред деветте участъка с най-много катастрофи, при които има пострадали и жертви. Според статистиката на Пътна полиция, през миналата година между Русе и Бяла са станали 246 произшествия със 7 убити и 89 ранени