Спортното училище първо открива учебната година в Силистра
Спортното училище първо открива учебната година в Силистра / netinfo
На 1 септември Общинското спортно училище „Дръстър” официално ще открие новата учебна 2008 – 2009 година. Тържеството ще започне в 8.30 часа в двора на училището, съобщи директорът Кольо Колев. По традиция най-изявените ученици от предишната година ще издигнат националния флаг. За събитието са поканени гости от общинското ръководство, от просветните ведомства, приятели на училището и родители.

160 подрастващи спортисти в дисциплините джудо, лека атлетика, спортна стрелба, футбол и плуване ще се обучават и ще тренират през новата година в осемте училищни паралелки. 37 от малчуганите са новопостъпили. Един девети клас отпада поради недостатъчен брой деца, но за първи път ще бъде сформиран шести клас с 22-ма ученика.

Според Колев се забелязва тенденция на спад в мотивацията на родители и деца към спорта и това има общо с нивото на спорта като цяло в страната. Но засега най-голямата тревога на ръководството е, че ако през идната седмица не се вземе окончателно решение кой ще стопанисва покрития басейн, който от месец юни е под катинар, а там тренират малките плувци, може да бъде провален учебно-тренировъчният процес в тази дисциплина.