Ще следят колите на Градския транспорт с GPS
Ще следят колите на Градския транспорт с GPS / netinfo

Днес приключва монтирането на контролния център на системата за контрол чрез GPS в отдел „Транспорт” на Община Русе. Това е вторият контролен център, който варненската фирма „Дилтекс” ООД изгражда напълно безплатно за общинска администрация.

Първият вече функционира в отдел „Екология”, и чрез устройствата, монтирани на сметоизвозващите машини на фирма „Титан” в общината се получава пълна информация за начина на изпълнение на договорните отношения. Служителите проследяват в реално време къде се движат камионите, спазват ли се точните маршрути, в какъв час и в какъв обем се извършва сметоизвозването.

С монтирането на GPS на автомобилите на градския транспорт също се цели контрол на изпълнението на договорните отношения между Общината и превозвачите. Ще се следят маршрутите на автобусите и тролейбусите, спазват ли се часовите графици. На базата на тази информация не само ще се контролира изпълнението, но ако се наложи ще се създават нови транспортни схеми, адекватни на реалните пътни условия и на нуждите на гражданите.