/ БГНЕС
За около три часа и половина на 15 май, вечерта Главният път Русе-Бяла бе затворен за движение в участъка на „Мойсев баир“, заради тежка катастрофа между лек и товарен автомобил. Инцидентът е станал около 18 часа в района на километър 16+400, в землището на с. Иваново.
 

катастрофа Русе Бяла
БГНЕС


катастрофа Русе Бяла
БГНЕС


На място са изпратени екипи на полицията от Русе и Две могили, както и екипи на пожарната. Пътните полицаи са изяснили, че лек автомобил "Фолксваген"-Пасат, с русенска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, който се е движел в посока към град Русе, е навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно в товарен състав, с румънска регистрация - влекач DAF с полуремарке, с водач 45-годишен мъж.

Кола и камион се удариха на пътя Русе-Бяла (СНИМКИ/ВИДЕО)

При произшествието е пострадал водачът на "Пасата", който е настанен за лечение в русенска болница, с фрактури на крак. Заради инцидента се е наложило да бъде преустановено движението по Главния път в участъка и екипи на полицията да организират обходен маршрут през село Иваново.

катастрофа Русе Бяла
БГНЕС


На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група, причините за пътния инцидент се изясняват в хода на образуваното досъдебно производство.