/ netinfo
На 10 март, събота от 10.00 часа в спортен комплекс „Дунав“ започва седмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“. Организатор и домакин на проявата е Танцова школа „Играорци“.

Градът ни отново ще засияе в пъстри фолклорни багри, а емоцията, която носи българското хоро ще зареди гражданите и гостите, дошли от всички краища на страната. Фестивалът ще протече в три кръга. В първия участниците ще изпълнят две автентични хора по свой избор, като едното ще бъде от региона, от който е групата. „Играете каквото Ви душа сака“ на размер 9/8 е името на втория етап, в който клубовете ще покажат майсторство и оригиналност.

В третата част е надиграването на ръченица за Мис и Мистър "Русчуклийска среща 2018". Многоуважаван професорски колектив – жури на фестивала - ще отличи най-добрите на сцената. ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев ще изнесе поздравителен концерт специално за участниците и гостите в залата.

Емблематичният за града ни фестивал ще премине под патронажа на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов.