Русенският университет обявява конкурс за есе

/ DarikNews
Зрелостници от цялата страна могат да участват в конкурса за есе, обявен от Русенския университет в навечерието на Деня на отворените врати на висшето училище. Регламентът тази година дава възможност на участниците да изберат една от трите предложени теми:

Университетът кани на Ден на отворените врати

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век! (Ив. Вазов) 140 години памет за Освобождението • За да останеш, за да си потребен, За да те има и след теб дори…. (В. Ханчев) Мисията на младия човек в съвременния живот на България

Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален (Плутарх) Посоки на българското образование Тримата най-добри автори ще получат награди в Деня на отворените врати на Русенския университет на 20 март, вторник, а добре представилите се в конкурса дванадесетокласници ще получат сертификати, които им дават възможност за участие в класиране в желана от тях специалност.

Курсове по китайски език в Русенския университет

Отличените текстове ще бъдат публикувани във вестник „Студентска искра“, официалната страница на Русенския университет и профила на университета във Фейсбук.

Правила за участие: - Дължина на есето до 3 (три) страници А4, шрифт Times New Roman, големина – 12; - Краен срок: 19 март, сряда до 17:00 часа; - Творбите ще се приемат по електронна поща: gilieva@uni-ruse.bg; - Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, електронна поща, пощенски адрес и телефон за връзка.