Афиш
Афиш / netinfo
Русенската компания с близо 20-годишен опит в международната спедиция и транспорт „Тива Ком“ организира през май т.г. превоза на декорите на Софийската опера и балет до Москва.

Подготовката на транспорта стартира още през октомври миналата година. Деветте камиона с реквизит и костюми за шест спектакъла в Болшой театър потеглиха поетапно от България към руската столица в навечерието на Деня на Победата. И само 6-7 седмици преди световното първенство по футбол в Русия.

„Пристигането на товарната композиция съвпадна със строгите мерки за сигурност около военния парад в Москва на 9 май, както и с изискването тежкотоварните камиони в центъра на мегаполиса да се движат само в тъмната част на деня между 23:00 и 06:00 часа. А навлизането в центъра се налагаше от факта, че митницата на Болшой театър е именно там, за разлика от традиционните митнически пунктове, разположени в околностите на столицата“, разказва мениджърът на проекта за „Тива Ком“ Десислава Петрова (на малката снимка).

Любопитно е, че подобен товар не е превозван от България до Русия през последните 40 години. Освен с намирането на свободни камиони, „Тива ком“ се справи и с подробната документална обработка на специфични товари, за да облекчи митническия контрол по границите и придвижването на стоката да се състои навреме.

Качественото изпълнение на ангажимента към Софийската опера и балет изискваше и връщане на товара. За тази цел бяха нужни нови камиони от Русия за България, което не е съвсем лесна задача в международния транспорт. Но екипът, начело с „Тива ком“ и Десислава Петрова, преодоля и това предизвикателство, дори го преизпълни с два свободни товарни автомобила в запас.