Работна група ще извършва огледи на реалното състояние на туристическите обекти
Работна група ще извършва огледи на реалното състояние на туристическите обекти / DarikNews

Да се сформира работна група, която да изготви доклад за реалното състояние на туристическите обекти на територията на област Русе бе едно от предложенията на Областната комисия по култура и туризъм. Тя проведе заседание на 12 септември в зала 1 под ръководството на заместник областния управител д-р Андриан Райков.
На срещата представителите на общините в област Русе докладваха за състоянието на секторите култура и туризъм, съобразно културно-историческата, природната и друга значимост. До края на септември месец кметовете на общини трябва да подадат списъци с обектите с приоритетно значение за развитието на културата и туризма. На базата на този списък ще бъдат организирани посещения на обектите и ще бъде оценено реалното им състояние.

На заседанието членовете на комисията бяха запознати и с няколко вече създадени тематични работни групи, сходни на комисията по култура и туризъм. Тези групи се занимават със състоянието на Музея на транспорта и адекватното използване на неговия потенциал, осъществяването на логистична подкрепа за проектиране и изграждане на велоалея Русе-Иваново- Червен.

По предложение на общините Ценово и Иваново ще бъде изпратено писмо до Министерството на културата за оказване на съдействие за набиране на кадри, изпълнители на традиционни български фолклорни инструменти. В момента липсата на такъв вид артисти сериозно затруднява дейността на ансамблите.