Приеха програма за развитие на туризма на община Русе през 2019 г.

Заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Oбщина Русе
Заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Oбщина Русе / netinfo
В Община Русе се проведе Заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Oбщина Русе, водено от зам.-кмета по икономика, инвестиции и собственост и председател на съвета – г-жа Даниела Шилкова.

Заседанието бе уважено и от кмета Пламен Стоилов, който благодари на членовете на консултативния съвет за добре свършената работа през 2018-та година и пожела ползотворна и успешна 2019-та. В приветствието си г-н Стоилов подчерта ключовата роля на туризма за икономическото развитие на общината и през настоящата година.

Тази година Община Русе бе удостоена с престижната награда за „Най-ползотворно сътрудничество с туризма в голяма община през 2018 г.“ от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Националното сдружение на общините в Република България. През 2018-та година Общината бе отличена и с друга голяма награда - за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ - Фестивала на туристическите забавления и анимации.

Дневният ред на заседанието включваше отчет на дейностите по Програма за развитие на туризма на община Русе за 2018 г. и предложение за Програма за развитие на туризма на община Русе за 2019 г.

По време на заседанието бяха обсъдени основните направления и дейности за настоящата година. Предложените отчет и Програма за развитие на туризма бяха приети единодушно.