Празник на гората в с. Нисово
Празник на гората в с. Нисово / netinfo
Днес в Природозащитен комплекс „Ломовете“, с. Нисово се проведе „Празник на гората“, посветен на „Седмицата на гората“. Инициатива се провежда за 92 път в България.

Официални лица уважили празника бяха доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Пламен Дончев, заместник-кмет на община Иваново, Корнелия Йорданова, кмет на село Нисово и представител на СЦДП ДП – Габрово.

Празникът на гората откри инж. Цонка Христова, директор на ДПП „Русенски Лом“. Приветствие към присъстващите отправи областният управител, който изрази своето удоволствие да присъства на празника. Той отбеляза, че тази традиция е изключително ценна, понеже възпитава децата „в любов към природата и всичко онова, което тази природата ни дава, и най-важното в чувство за отговорност да я опазваме за следващите поколения”. В края на своето поздравление, г-н Бурджиев пожела на всички да бъдат живи, здрави и да пазят гората, както от природните така и от предизвиканите от човека бедствия. По случай уникалната инициатива, областният управител връчи поздравителен адрес на инж. Христова. Богатата празнична програма включваше участие на Ученически фолклорни състави, залесяване с местни дървесни видове, интерактивни игри с ученици и разглеждане на посетителския център. В събитието се включиха младежи от гр. Русе, община Ветово и община Иваново. Празникът на гората бе организиран от ДПП „Русенски Лом“ и СЦДП ДП – Габрово.