Полицията разкри група за разпространение на наркотици
Полицията разкри група за разпространение на наркотици / dariknews, архив

Полицията разкри и задържа престъпна група от 6 лица, за разпространение на наркотични вещества. При проверка на лек автомобил "Мерцедес" на входа на Русе откъм София са задържани двама доставчици на наркотици от Петрич. Те са на 28 и 29 години, криминално проявени. При проверката на колата са открити и иззети 650 г. марихуана и 2 г. бяло прахообразно вещество.

В хода на операцията в с. Сандрово, обл. Русе е задържан основният участник в схемата за разпространение – мъж на 24 години, като в лекия му автомобил "БМВ" и в дома му са открити общо 95 г. марихуана. На различни адреси в Русе са задържани и останалите членове на групата – двама 22-годишни мъже, криминално проявени.

При последвалите претърсвания на адреси и автомобили в Русе и Петрич са открити и иззети общо 1806 г. марихуана и 1387 г. метамфетамин, множество мобилни телефони и СИМ-карти, компютърни конфигурации и средства за разтегляне. На следващия ден в Петрич е задържан и криминално проявен 28-годишен мъж, също участник в схемата за разпространение на наркотични вещества.

На пет от лицата са повдигнати обвинения за извършено престъпление и са задържани за срок от 72 часа. Образувано е досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе под наблюдение на Русенска окръжна прокуратура.