Пирински се ангажира с проблема за таксите на Дунав мост
Пирински се ангажира с проблема за таксите на Дунав мост / Дарик радио Русе
Председателят на Народното събрание Георги Пирински обеща да провери защо все още няма решение на проблема с таксите на Дунав мост. Въпросът беше поставен от кмета на Русе Божидар Йотов, по време на съвместно заседание на представители на общинските администрации на Русе и Гюргево, което се проведе в съседния румънски град.

Пирински присъства на срещата, след визитата си в Букурещ, където се срещна с председателя на румънския сенат и с президента Траян Бъсеску. Председателят на българския парламент се запозна с общите проекти между двата града и заяви, че с румънския му колега са се договорили да се активизират връзките между двата парламента, които да подпомагат регионалното сътрудничество.

Пирински коментира, че забавянето на решението за премахване на таксите на Дунав мост вероятно се дължи на факта, че то би дало аргументи за отмяна на таксите по всички граници. “Както обаче е видно, тук случаят е различен, тъй като имаме оформен и функциониращ Еврорегион, затова трябва да се намери решение за облекчаване на транспортния проблем между двата града.”, заяви още Георги пирински.