Обвиненият в убийство силистренец вероятно е в Турция
Обвиненият в убийство силистренец вероятно е в Турция / netinfo
Общинският съветник от Силистра Сунай Ремзи задочно е обвинен в умишлено убийство на 25-годишният Марин Маринов. Наблюдаващият прокурор по делото Михаил Папазов допълни още, че на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” и му е назначен служебен защитник. Подготвя се процедура за международно издирване на 28-годишният Сунай Ремзи. Според неофициална информация той е избягал в Турция.

Междувременно областното ръководство на ДПС в Силистра упрекна медиите, полицията и прокуратурата в нагнетяване на обстановката. „Апелираме за бързо, ефективно и безпристрастно разследване на фактите и доказателствата по извършеното тежко престъпление, за бързо изясняване на случая, както и за въздържане от действия, които не допринасят за добрата обществена атмосфера в навечерието на изборите за Европейски парламент”, се казва в прессъобщение до медиите.

Във вторник вечерта в офис на заведението "БГ клуб", собственост на Сунай Ремзи, беше намерен трупът на Маринов, убит с огнестрелно оръжие.