Oбщинската пътна мрежа в Силистра е проходима.  Още две училища спряха работа
Oбщинската пътна мрежа в Силистра е проходима. Още две училища спряха работа / DarikNews

Почистена и проходима е общинската пътна мрежа, показва справка от кметовете и кметските наместници в Силистренската община. Заради продължилия до рано тази сутрин снеговалеж и навяванията има частична проходимост между селата Йорданово - Сърпово и Йорданово – Проф. Иширково. На място са четири трактора и малък роторен снегорин, които пробиват преспите там.

В Силистренската община няма селища без ток и вода. Нормално е зареждането с хляб и хранителни продукти.

Повече от 36 часа продължава работата на служителите от общинското дружество за чистота „Синева”, които имат задължения да поддържат уличната мрежа в Силистра при зимна обстановка. Осем машини с по два екипа са работили в града снощи от 21.30 часа до тази сутрин, съобщиха от дружеството. Почистени и разширени са основните улици и кръстовища. Заледените участъци са опесъчени. Достъпни са автобусните спирки. Двайсет и пет човека чистят тротоарите и подходите до административните сгради.

Заради засиления трафик три машини поддържат проходимостта на основните артерии в града.
В още две училища днес е неучебен ден – в селата Калипетрово и Брадвари. От вчера няма учебни занятия в средищното училище в село Проф. Иширково и в Земеделската гимназия. Не работят и детските градини в селата. Заради намалената посещаемост има сборни групи в ОДЗ - Айдемир. Всички детски и учебни заведения са осигурени с горива за отопление, отбеляза секретарят на община Силистра Ростислав Павлов.