/ Община Русе
В срок до 7 май в Деловодството на Община Русе ще се приемат предложения за проекти в областта на изкуството и културата съгласно правилника на Програма „Култура“, на Община Русе за финансиране на проекти в областта на изкуствата и културата и други културни събития, приет с Решение №1099 по Протокол №44/21.03.2019 г. на ОбС-Русе приет от ОбС.

Община Русе набира предложения за Награда „Млад творец“

С цел улесняване на процедурата по кандидатстване, Община Русе организира информационен ден, който ще се проведе във вторник, 9 април, от 11:00 ч., в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. Програмата финансира две основни направления: Международни фестивали в областта на изкуствата (макс. финансиране 12 000 лв.) Малки творчески проекти в областта на изкуствата и културата (макс. финансиране 3 000 лв.).

Приемат се проектни предложения в следните тематични области: Изпълнителски изкуства (театър, музика, танц); Съвременни визуални изкуства, архитектура и дизайн; Литература; Интердисциплинарни проекти, свързващи изкуство, култура, образование и нови технологии;

Русенският кмет връчи златна значка на Лили Ганчева

Мобилност на артисти и продукции и международен културен обмен; Резидентни проекти, свързани с творчески престой; Проекти, свързани с културна периодика, научни изследвания, документални издания, сборници, анализи и проучвания; Изследване и социализация на културното наследство; Развитие на алтернативни пространства за култура; Популяризиране на Русе като значим културен център.

Правилникът на Програма „Култура“ и необходимите формуляри за кандидатстване са качени на сайта на Община Русе: http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/265/index.html