Областният управител ще предостави имоти на общините Русе и Борово
Областният управител ще предостави имоти на общините Русе и Борово / netinfo

Областният управител Мария Димова ще отправи искане до министъра на регионалното разивитие и благоустройството Асен Гагаузов за отписване от актовите книги на имот-публична държавна собственост, намираща се на ул. „Тутракан” № 20. Имотът е под управление на областния управител и е предоставен на Дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа “Надежда” и целодневна седмична детска градина “Ралица”.

Той представлява двуетажна масивна сграда със сутерен, със застроена площ 1129 кв.м. и едноетажна сграда със сутерен със застроена площ 219,70 кв.м. Областният управител ще изрази положителното си становището за необходимостта от преминаването на имота в собственост на Община Русе с оглед задоволяване на местните социални нужди.

Със заповед на министър Гагаузов от актовите книги са отписани 2 имота- публична държавна собственост в селата Острица и Брестовица. В резултат на мотивирано предложение от страна на областния управител имотите, които са предоставени на Дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа в Брестовица, преминават в собственост на община Борово.