/ netinfo
Небивал интерес предизвика първата за Станка Неделчева изложба живопис на тема: „Земя, небе, вода“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Няколко думи за авторката каза Младен Минев – служител в културната институция. Поздравителен адрес прочетоха Йорданка Дечева – председател на спортна група „Локомотив 1“ – Русе към СКСВ, и Гинка Колева - отговарящ за културно-масовите изяви.

По време на откриването представител на „МЕДИКА КОР“ връчи сертификат за дарение на Станка Неделчева и изказа благодарност от името на здравното заведение за това, че картината, дарена от талантливата художничка, радва очите и душите на пациентите. Станка Неделчева е пенсионирана детска учителка, но още докато преподава, започва да подпомага децата в рисуването.

Благодарение на нейните заложби и преподавателски талант учениците ѝ печелят награди в конкурси от национален мащаб. След пенсионирането си авторката се отдава изцяло на живопис. „Земя, небе, вода“ е плодът на цялостния творчески път на Станка Неделчева, обхващащ над 50 платна. Експозицията може да бъде разгледана до 23 април. Желаещите да закупят нейни творби, могат да се обърнат към служителите в отдел „Заемна“.