Младенов: България не извлече никакви икономически ползи от участието си в Ирак
Младенов: България не извлече никакви икономически ползи от участието си в Ирак / netinfo
„Българската държава не успя да извлече никакви ползи за икономиката от участието си в коалицията за Ирак. До този момент странаната ни не участва в нито един проект за възстановяване на Ирак, няма нито един договор, който да ангажирана наша компания”. Това заяви в Русе евродепутатът Николай Младенов. За пример той посочи държави, които не са участвали в коалицията, но техни фирми имат огромни договори за изграждане на инфраструктурни проекти в Ирак. „Дори българския посланик в Ирак стои в София, а не в Багдад”, каза още Младенов.

По думите на евродепутата, спирането на европейските фондове и лепване на етикета на страната ни „най-корумпирана”, е най-големият срам от приемането ни насам в Европейския съюз.

Младенов още веднъж припомни за нерешения въпрос с таксата на Дунав мост. „Тя пречи на бизнеса и съвсем не с тава въпрос да бъде намалена с два или с четири лева от едната или от другата страна. Дунав мост продължава да бъде най-скъпият мост в Европа, свързващ двете най-бедни европейски страни”, заяви евродепутатът.