/ netinfo
Елена Русева работи като юрисконсулт в общинската администрация на Ценово от близо година. Младата русенка има няколко хобита, които я зареждат с позитивна енергия за напрегнатите работни делници.

През свободното си време заедно с приятели момичето обича да покорява планински върхове и да се наслаждава на красотите на природата. Жената на закона почти не пропуска уикендите, за да покара велосипед по поречието на Русенски Лом, а почти всеки ден през късния след обяд може да бъде засечена как бяга по алеите из Парка на младежта като предпочитанието й е розариумът.

Макар и рядко Елена се хваща за четките и палитрата с боите. Страстта й към рисуването е толкова голяма, че не става от статива, докато картината не придобие завършен вид. Предпочитанията й клонят предимно към пейзажите и натюрмортите, за които винаги желанието надделява.

Независимо че вече е натрупала богат архив от картини, младата художничка все още не се престрашава да ги изложи публично на изложба, а на платната се наслаждават само най-близките й приятели и роднини.

По време на следването си в Русенския университет Елена се запознава с доц. Людмил Георгиев, който чете лекции по криминалистика и е автор на криминална литуратура.

Преди четири месеца доц. Георгиев представи първата си книга от поредицата „Криминалистите“ в дунавския град. В романа един от главните герои е бащата на Елена, бивш служител на реда.

На представянето присъства и Елена, която получава покана да илюстрира втората книга от поредицата. И така младата юристка развихря въображението си, което изцяло е подчинено на текста от криминалето. Изображението е дотолкова точно съобразено с фактите, че в един от детайлите при пресъздаване на скица от местопрестъплението, се крие развръзката на много от заплатените ситуации около извършеното убийство.

„Това е дебютът ми. За първи път съчетавам възможностите на изобразителното изкуство и криминалистиката“, сподели по време на представянето на книгата художничката. Във фоайето на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе бяха изложени и част от творбите на Елена като участниците в представянето можеха да се насладят на творческите пориви.

Авторът на поредицата „Криминалистите“ официално обяви пред публиката, че илюстрациите на третата книга ще бъдат отново поверени на младата юристка, която има и невероятен талант на художник.