Лъвски скок в събота
Лъвски скок в събота / снимка:Дарик Кюстендил, архив

Община Русе със съдействието на спортен лекоатлетически клуб „Дунав” организира в събота, 10.03.2012 г., от 9.30 ч. в спортен комплекс „Ялта” традиционното състезание „Лъвски скок”. В спортната проява могат да вземат участие ученици от всички училища на територията на Общината.

Целта на състезанието е да популяризира леката атлетика, както и да открие млади таланти в дисциплината „скок на дължина". Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: І група - момичета и момчета – родени 2002/2001 г., ІІ група - момичета и момчета – родени 2000/1999 г.

Дисциплини-скок дължина от място и 40 м. гладко бягане /първа възрастова група/ - момичета и момчета – родени 2002/2001 година.

- Всеки състезател има право на три опита за индивидуално класиране;

- Всяко училище има право да участва с максимум 6 състезатели /три момичета и три момчета/;

- За отборното класиране всеки от шестимата състезатели има право на един опит като се събират шестте резултата на отбора.

Дисциплини-скок дължина от място и 40 м. гладко бягане /втора възрастова група/ - момичета и момчета – родени 2000/1999 година

- Всеки състезател има право на три опита за индивидуално класиране;/скок дължина/

- Всяко училище има право да участва с максимум 6 състезатели /три момичета и три момчета/;

- Класирането е индивидуално до трето място за момичета и момчета.

За отборното класиране всеки от шестимата състезатели има право на един опит като се събират шестте резултата на отбора/скок дължина от място/.