/ netinfo
Повече от два часа продължи благотворителният концерт под мотото „Подай ръка“ в Ценово. Проявата беше организирана от НЧ „Христо Ботев“ и с подкрепата на общинската администрация.

Стимулират доброволци от Ценово с дърва за огрев

Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Веска Димитрова - секретар на читалищното настоятелство, която претърпя сериозен инцидент и за пълното й възстановяване са необходими още няколко сериозни интервенции и пластични операции. Във фоайето беше поставена кутия, в която всеки можеше да своя направи своя жест на благотворителност.

В края на концерта организаторите съобщиха, че е събрана сумата от близо 5600 лева. На сцената се изявиха повече от двадесет самодейни състави и индивидуални изпълнители от всички населени места в общината.

Четири екипа връщат в клас деца и ученици от Община Ценово

Публиката, изпълнила до краен предел читалищния салон, горещо аплодира изпълненията на народния певец Цветан Бонев, братята Васил и Мартин Сиромахови, Кристина и Нели Братоеви и Калина Чокоева.

Всички изпълнения бяха тематично насочени към добротата, България и майката. Благотворителната изява беше открита от кмета на община Ценово д-р Петър Петров, който подчерта, че концертът се провежда в Деня на народните будители, който е типично български празник.

Риболовен празник събра ученици от община Ценово на брега на Дунав

„Именно чувството за доброта и съпричастност събра на едно място толкова много изпълнители и зрители. Благотворителният концерт е повече от ярко доказателство, че в нужда българите можем да се обединим и да бъдем заедно“, подчерта д-р Петров.

Начало на концерта дадоха внучките на Веска Димитрова - Дебора и Тереза, които от деца имат самодейни изяви. Те изпяха „Песен за мама“ и „нажежиха до червено“ емоционалния градус на доброто настроение в залата, което продължи до края на поредната изява за добротвортство.