Инфоцентърът на евродепутата Мария Неделчева представя изложба
Инфоцентърът на евродепутата Мария Неделчева представя изложба / Sofia Photo Agency

Европейският информационен център на евродепутат Мария Неделчева в Русе ще бъде домакин на изложба «Регенерацията – шанс за устойчиво развитие». Изложбата е част от проект, реализиран с финансовата подкрепа на правителството на Кантон Берн, Швейцария. Подготвена е от членове на работната група по проекта и участници в работно посещение в Швейцария през август 2010г.

Изложбата представя 60 проекта, реализирани по принципите на регенерацията и устойчивото развитие в България, Швейцария, Великобритания, Германия и др. Посочени са местоположението и авторите на обекта, а също така полезни връзки в интернет. Важен елемент на проучването са идентифицираните потенциални проекти за регенерация в българските общини. Те са избираеми за финансиране в разработването на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие по Оперативна програма ”Регионално развитие”.

През май и юни 2011 г. неин домакин беше информационния център на евродепутата Мария Неделчева в Хаджидимово. Пътуващата изложба «Регенерацията – шанс за учтойчиво развитие» ще бъде на разположение в Европейския информационен център на Мария Неделчева в Русе от днес до 28 декември. Граждани и гости на Русе ще могат да видят как умелото използване на остарелите местни ресурси (сгради, терени, производствени мощности и др.) може да доведе до съживяването им за нов живот и предназначение.