График на мобилните екипи от ОД на МВР-Русе за месец февруари

/ Dariknews.bg, архив

През месец февруари 2019 година мобилните екипи от ОД на МВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:

 

   

населено място

дата

            час*

с. Бъзън, с. Писанец, с. Семерджиево, с. Ново село

14.02.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Смирненски, с. Кривня, гр. Сеново, гр. Глоджево

19.02.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Тетово, с. Хотанца, с. Просена, с. Долно Аблавново

21.02.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Пепелина, с. Широково, с. Чилнов, с. Острица

26.02.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.


* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОД на МВР-Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град.

Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции.След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка.

Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.