Мажоретен фестивал се проведе в Русе
Мажоретен фестивал се проведе в Русе / Община Русе
Зам.-кметът Димитър Наков откри Първи Международен мажоретен фестивал "Русе Ритъм & Mарш", който се провежда в Русе. В празничното дефиле по главната улица „Александровска“ се включиха 12 състава и над 250 участници от страната и чужбина. Дефилето стартира от началото на пешеходната зона след Градски хали и продължи до Съдебната палата, след което се състоя официалното откриване на фестивала.

Фестивал на мажоретките в Русе
Община Русе

„За мен е чест заедно да дадем старта на Първия международен фестивал за мажоретно изкуство, защото за без съмнение всичко, което правите, е изкуство. През тези два дни, вие ще допринесете нашият град да е още по-красив и пъстър. Поздравявам организаторите и пожелавам успех на участниците. За мен всички вие сте победители“, каза зам.-кметът Наков при откриването. В дебютното издание на фестивала се включиха мажоретни състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния.

Фестивал на мажоретките в Русе
Община Русе

Специални участници в дефилето на фестивала бяха най-малките мажоретки от русенски детски градини, които получиха грамоти за представянето си от зам.-кмета Димитър Наков. Русенци и гостите на града бурно аплодираха и фанфарния оркестър на град Ветово, който взе участие в програмата. Домакин на събитието е Общински мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежки дом Русе. Събитието се организира от Община Русе и Общински Младежки дом.