Европейски шампион по карате е спортистът на Силистра за 2012 година
Европейски шампион по карате е спортистът на Силистра за 2012 година / netinfo
Европейски шампион по карате е спортистът на Силистра за 2012 година
59699
Европейски шампион по карате е спортистът на Силистра за 2012 година
  • Европейски шампион по карате е спортистът на Силистра за 2012 година

Европейският шампион по карате шотокан от Румъния - 23-годишният Деян Данаилов, оглави златната десетка на спортистите в Силистра за 2012 година. Младежът е възпитаник на карате клуб „Славия Истър" и през тази година се е дипломирал от академията на МВР.

За отличието си Данаилов е благодарен на своя треньор Сергей Петров. По думите му, той го е научил на ред, дисциплина и борбеност. Европейската титла е връх в кариерата му досега. За догодина си пожелава световна титла.

В клуб „Славия Истър" тренират още 50 деца.
„Там нещата вървят съвсем педагогически. Те са във входящо ниво. Имаме покриване на степени, за да влязат в състезателен процес. Гради се пирамида. Данаилов тренира от 10-годишен. И сега идва този връх", разказа Сергей Петров.

В десетката попадна и съотборникът на първенеца, 11-годишният Рафаел Андреу, който е и най-малкият състезател, включен в класацията тази година.

В призовата тройка на десетката са още лекоатлетката Мария Данкова от спортен клуб „Олимп 97" с треньор Илия Недков и к.м.с. Теа Дмитрова - спортна стрелба с пневматично оръжие от клуб „Снайпер 92" с треньор Иван Касчийски.

Класацията Десетка на спортистите се организира за 18-ти път от общината в Силистра. Тази година в конкуренция със спортните си постижения влязоха 23-ма състезатели по автомобилизъм, баскетбол, борба, волейбол, канадска борба, карате, лека атлетика и спортна стрелба с пневматично оръжие. Кметът д-р Юлиян Найденов връчи грамоти и парични награди на победителите.