/ netinfo
Евродепутатите от групата на Европейската народна партия /ГЕРБ/ Андрей Новаков и колегата му Емил Радев посрещнаха група от кметове, зам.- кметове и експерти от Русе и областта в Европейския парламент в Брюксел.

Те запознаха гостите с работата на единствената избираема от гражданите институция. Посещението бе организирано по време на текущото българско председателство.

Чрез ползотворни срещи и дискусии, гостите научиха повече за предстоящите инициативи на Андрей Новаков и колегата му, с различните възможности, които Европейския съюз предоставя за развитие на региона.

Евродепутатът Новаков обеща ангажираност и активност в областта за подобряване на живота на населението и икономическата конкурентоспособност в нея. По време на срещата народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев представи основни приоритети в работата си в Русенския регион, които се изпълняват с подкрепата на местната власт.

Той акцентира върху изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търново, която значително ще подобри достъпността и инвестиционните възможности в тази част на България.

Депутатът покани Ковачев и Новаков да посетят Русе по повод празниците на града в началото на май, когато ще имат възможност да проведат редица срещи с оглед подготовката на бъдещи инициативи.