Есенният салон продължава с представление на Артистисимо
Есенният салон продължава с представление на Артистисимо / снимка:Община Русе

Програмата на Есенния салон на изкуствата и културата, организиран от Община Русе, продължава с представянето на пърформанса  „КАТАБАЗИС” („Пропадането”) или легенда за Орфей и Евридика, с който Театър-школа „Артистисимо” открива петия си сезон. Русенската премиера е на 27 септември (петък) от 18.30 часа, в залата на Русенската художествена галерия на ул. „Борисова” №39.

Спектакълът бе специално създаден за закриване  на 13-я Международен фестивал на изкуствата „Перперикон 2013” на 29 юни, когато бе и първата му премиера. Постановката, в стила на физикъл театъра, е дело на Александър Илиев, както и преводът на текста от „Аргонавтика”, поднесен от Четеца – Кристиян Симеонов.

Ролите на Орфей и Евридика са поверени на Иван Василев и Глория Станиславова, Менадата се изпълнява от Анабел Кръстева, Персефона – от Деница Мутафова, в ролите на Старейшината и Харон се превъплъщава Борис Атанасов, Водач на кукерите играе София Николова, а Жрицата на остров Самотраки изпълнява Златина Пейчева. В представлението участва цялата трупа, включително и  новоприетите в Театър-школа „Артистисимо” през този сезон десет души.