Децата от Неделното училище към храм "Света троица" посетиха Варна

За края на учебната година 22 деца от Неделното училище при храм „Света Троица“, Русе получиха подарък еднодневна екскурзия до град Варна. Заедно с някои от родителите и тяхната учител-богослов Ана-Мария Димитрова, децата се поклониха пред иконите в катедрален храм „Успение Богородично“.

Посетиха открития през 1932 г. от Цар Борис III „Аквариум Варна“ и разгледаха колекцията от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда, експозиции, показващи флората, фауната и специфичните особености на Черно море.

Видяха експозициите във Военноморския музей и научиха, че началото му е поставено в град Русе през 1883 г., като следствие от създадения в Русе военен флот на новоосвободеното българско Княжество. Децата получиха вкусен обяд в атрактивния ресторант-кораб (галеон от XV век), построен в реални размери на варненския вълнолом.

След това времето беше посветено на много игри и весели занимания на плажа и във водата. За децата от неделните училища в Русенска епархия е организиран детски летен лагер в Бачковския манастир от 18 до 26 август, където децата под формата на игри и беседи ще научат повече за вярата.

Началото на новата учебна година ще започне на 30 септември.