Чуждестранните студенти в университета показват най-впечатляващото от своите страни на фестивал в Канев център

Дирекция ”Чуждестранни студенти” организира поредния Фестивал на чуждестранните студенти, който ще се състои на 18 април (сряда) от 13 часа в Канев център. На сцената ще се качат чуждестранните студенти, техните българските колеги, както и младежите, които се обучават по програма Еразъм в Русенския университет.

Темата на празничния концерт тази година е: „Добре дошли в Русе и в Русенския университет“ и в него ще участват представители на 13 държави. Фестивалът има над 15-годишна история, като сред целите му са да помогне на студентите да „открият“ богатствата на чуждите култури, да станат по-толерантни, да разширят социалните си хоризонти и да станат част от голямото семейство на Русенския университет.

Организирането на такъв ден на международните култури дава възможност младежите да разберат истинското значение на думите глобално приемане. Чуждестранните студенти тази година са нарекли фестивала си МУЛТИВИЗИЯ и на него ще представят своите страни и култури по атрактивен начин - всичко, което считат за най-характерно, най-интересно, най- впечатляващо или най-шокиращо. Събитието ще бъде празник, на който участниците ще представят своята различна ВИЗИЯ, но и ще останат обединени от идеята, че въпреки различията си, всички те са млади хора, избрали да се обучават в Русенския университет.