Близо 500 кутии нелегални цигари укрити в резервоар на кола
Близо 500 кутии нелегални цигари укрити в резервоар на кола / снимка:Агенция Митници

494 кутии цигари без бандерол извадиха русенските митничари от резервоар на Фолксваген Пассат. Въпреки че пътниците, двама румънски граждани, твърдeли, че нямат нито една кутия цигари, митническите служители в района на ГКПП Дунав мост са проверили колата.

Още в жабката на автомобила митничарите открили няколко кутии цигари без бандерол, други цигари пък били скрити в арматурното табло. На проверяващите направило впечатление, че при контакт бензиномерът не отчита наличие на гориво в автомобила. Газовата уредба пък била поставена по начин, непозволяващ достъп към резервоара.

Така се породили съмнения, че в резервоара има укрити още цигари и продължилата проверката потвърдила тази хипотеза, като от резервоара на автомобила митничарите извадили голямо количество контрабандни цигари. Общото количество е 494 кутии от марката “MARBLE”. Неплатеният акциз възлиза на 1 850 лв. Цигарите и автомобилът, използван за укриването и превозването им, са задържани. Образувано е наказателно производство. Разследването се води от разследващ митнически инспектор.