Ансамбъл „РИТЪМ” представи България на Международен фолклорен фестивал
Ансамбъл „РИТЪМ” представи България на Международен фолклорен фестивал / netinfo

На  22 и 23 септември Ансамбъл „Ритъм” при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1966” с главен художествен ръководител Росен Атанасов, взе участие в Първия международен фолклорен фестивал „Световни фолклорни звезди”, който се проведе в Разград. Признанието на журито и аплодисментите на публиката заслужиха танцьорите на Ансамбъл „Ритъм”. В двете концертни програми танцьорите представиха танци от различни фолклорни области.

Събитието се организира от Международната федерация на националните фолклорни федерации I.G.F. Участие взеха и танцьори от Италия, Кипър, Украйна, Румъния и Хърватия. Жури, съставено от членове на борда на I.G.F.  оцени изпълненията на участниците и връчи Сертификат на Ансамбъла за изключителни постижения в областта на международното танцово изкуство.

Официални гости бяха: Президентът на I.G.F.  – Проф. д-р Дорел Козма, вицепрезидентите – Бенито Риполи (Италия) и Михалис Ланитис (Кипър), президентите на федерациите на страните участнички и членове на борда на I.G.F.,  Росен Богданов – Главен секретар на Международната федерация на националните фолклорни федерации.