Административният съд отхвърли оспорването на решение на Общинския съвет
Административният съд отхвърли оспорването на решение на Общинския съвет / Dariknews.bg, архив

С решение от 03.01.2013 г., Административният съд отхвърли оспорването на 25 жалбоподатели, собственици на жилища в русенския квартал „Родина”, срещу решение на Общински съвет – Русе. Жалбоподателите оспорваха решението в качест¬вото си на носители на ограничени вещни права върху два поземлени имота, непосредствено засегнати от предвижданията на Подробния устройствен план (План за улична регулация и Изменение на плана за улична регулация от бул. „Липник” до ул. „Чипровци”), утвърден от Общинския съвет.

Административният съд приема, че оспореният акт е издаден  в предписаната от закона форма и съдържа изискуемите реквизити. Посочени са както правните основания за издаване на акта, така и фактическите, които се съдържат в административната преписка и в изказаните становища на общинските съветници преди вземане на оспореното решение.

Съдът намира, че в хода на административното производство са допуснати формални процедурни нарушения, които обаче не са се отразили на ясната и еднозначно изразена воля на решаващия орган – Общински съвет - Русе. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пълният текст на решението е публикуван и в интернет страницата на Административен съд – Русе.