/ netinfo
10 офиса на НАП ще имат нови банкови сметки за плащане на данъци, осигуровки и други публични вземания от 1 август Промяната се налага заради вливането на СИБАНК в Обединена българска банка, в които приходната администрация е поддържала сметки досега.

Близо 97% са доволни от обслужването в НАП

По новите сметки ще се нареждат плащания от граждани и юридически лица с регистрация във всички офиси на НАП в град София, включително регистрираните в „Средни данъкоплатци и осигурители“, както и офисите София-област, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол.

Стартира лятната контролна кампания на търговските обекти от приходните инспектори

Няма промяна в банковите сметки на останалите офиси на приходната агенция. Ползвателите на електронната услуга за плащане на задължения към НАП, достъпна в Портала за е-услуги на НАП ще могат да продължат да плащат без такси по електронен път.

Ученици превърнаха офиса на НАП във филмово студио

Запазва се и възможността за плащане без такса на ПОС терминал във всички структури на НАП. Всички клиенти на НАП, засегнати от промените ще получат съобщение по електронната поща, допълват от приходната агенция. Номера на сметки няма да бъдат посочвани в кореспонденцията по имейл от съображения за сигурност.

Информация за новите сметки е публикувана на сайта на приходната администрация, в рубриката "Плащане", подрубрика "Банкови сметки". За допълнителна информация клиентите на НАП могат да се обърнат към колцентъра на агенцията на телефон 0700/ 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg