Започва проект за обновяване на централната градска част на Разград
Започва проект за обновяване на централната градска част на Разград / netinfo

Проект за близо 5 милиона лева за обновяване на централната градска част започва да изпълнява община Разград. Договорът за изпълнението на проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда" е подписан от кмета на града Денчо Бояджиев с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по оперативната програма "Регионално развитие", съобщиха от общинската администрация.

Чекът за стойността на безвъзмездната финансова помощ е връчен от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.
Проектът е на стойност 4 899 555,84 лв., като безвъзмездната финансова помощ е 95%. Срокът за изпълнение е две години.

С него се предвижда цялостна промяна на облика на централната градска част. Ще бъдат създадени нови зелени площи, тротоари, улични платна, кътове за отдих, велоалеи, енергоспестяващо алейно и улично осветление, градински чешми, водни площи и площадки за игри, ще бъдат реконструирани вътрешноквартални улици и паркинги. Планира се преместването на Момина чешма в района на кръстовището на ул. „Иван Вазов" и бул. „България" и изграждането на двустранна чешма с герба на Разград в северната част на Общинския културен център.